U bent hierEAMV voorjaarsreis 2020 richting “den Ardeche”.

EAMV voorjaarsreis 2020 richting “den Ardeche”.


Datum: 
16/05/2020 - 24/05/2020

EAMV VOORJAARSREIS 2020

Gerelateerde afbeelding
Onze EAMV voorjaarsreis 2020 richting “den Ardeche” zal doorgaan van zaterdag 16/5/20 tem zondag 24/5/20.

De bedoeling is dat we zaterdagmorgen vertrekken om al toerend (genietend) in 3 dagen naar de Ardeche te rijden (normaal zal er in heel dit traject geen autostrade gereden worden en ook steden zullen we vermijden).

Via Tienen en rond namen passeren we Durbuy om dan verder door te steken naar de Champagne streek. Van hieruit rijden we naast Troyes en langs Parc Naturel Regional du Morvan. Het Parc Naturel Regional des Monts d’Ardeche doorkruisen we bijna volledig over zeer smalle wegen die ons over verschillende passen leiden om uiteindelijk in Les Vans te arriveren.

Dit stadje (gemeente), waar ook Piet Huysentruyt zijn restaurant Likoké is gevestigd, wordt onze uitvalbasis voor de volgende 3 dagen (4 nachten).

Op dinsdag en donderdag kunnen zij die willen wat uitrusten en enkele bezienswaardigheden en/of wijnhuizen in de streek bezoeken. Zij die liever ook deze dagen gaan toeren hebben mogelijkheden te rijk en er wordt een toer in Noodwestelijke richting en eentje in zuidwestelijke richting voorzien.

Op woensdag plannen we dan een motordagje naar den “Gorges de l'Ardèche” in.
Vrijdagmorgen pakken we alles terug op de motor om ook nu al toerend in 3 dagen tot thuis te rijden.
We steken hierbij langs Montelimar door naar het park du Vercors. Daarna rijden we langs de buitenwijken van Grenoble zodat we zeker kunnen tanken voor we het park de Chartreuse binnen glippen.
In Chambery kunnen zij die willen een snellere route richting overnachtingsplaats nemen en zij die nog geen zadelpijn hebben maken nog een bocht met een 50km extra door het massief des Bauges.
Zaterdag doorkruisen we dan in langsrichting het hele Juragebergte om uiteindelijk in de Vogezen te overnachten.
Zondag toeren we verder door de Vogezen tot ca Metz om van daar in de buurt de snelweg op te gaan voor de laatste 400 km.

Daar de overnachtingsplaatsen voor onderweg nog in aanvraag zijn kunnen we nog geen exacte prijzen geven.
In Les Vans hebben we al wel een optie genomen, maar hier stonden ze er op dat we begin december het definitieve aantal personen doorgeven.
Daarom gaan we eenmalig eens werken met voorlopige inschrijvingen.

Wat houdt dit in:
De inschrijvingen lopen van heden tem eind november via de gekende weg.

Zo snel de definitieve prijzen gekend zijn (ca 3e of 4e week november) worden al zij die ingeschreven hebben gecontacteerd en kunnen ze bevestigen of annuleren.
Aan zij die mee gaan wordt dan begin december een aanbetaling van 200€ per persoon gevraagd en een tweede betaling aanvang februari.
De richtprijs voor deze trip op basis van halfpension in een 2-persoonkamer zal neerkomen op een 560 a 680€.

Voor de 4 nachten op een 1 persoonskamer in Les Vans is er een supplement van 100€ en het supplement voor onderweg zal later nog medegedeeld worden.

Mvg,
Het EAMV-bestuur

Actuele aktiviteiten

Datum: 01/01/2014
Datum: 01/09/2014 - 31/12/2014
Datum: 16/11/2019
Datum: 25/11/2019
Datum: 07/12/2019