U bent hierDag van de motorrijder

Dag van de motorrijder


Datum: 
31/03/2019

VERSLAG VEILIG MOTORRIJDEN 2019

Op zondag 31 maart kwamen we om 9 uur samen in Zandhoven; het miezerde een beetje en t was toch wel fris. We waren met Marc zijn nieuwe motor een BMW (hoe kan het anders) GSA. Hij zit heel goed en rijdt zachter als zijn RT maar wat miste ik mijn verwarming onder mijn achterste.

We waren met 12 personen ingeschreven; 8 moto’s.  Dirk was met de auto daar er iets niet juist was met zijn paperassen en kwam daarna met Martine naar het restaurant.

Achteraan het terrein moesten de motards eerst aanschuiven voor de technische controle; er waren er een paar die hun banden niet in orde waren, maar die al een afspraak in de garage hadden staan.  Nick en Marc waren heel gerust in de controle daar hun moto’s nog heel nieuw waren, alhoewel proper ?! Die van Nick wat minder daar hij de vorige dag zich was gaan amuseren off road.

Dan mochten ze eraan beginnen; die 2 met hun nieuwe moto hadden er zin in; precies 2 kids die een speelgoedje kregen; die doen alles met een grote smile op hun gezicht.

De eerste oefening was wat achtjes rijden, waar Bolleke en Anita even gingen liggen,  slechte nacht gehad misschien, even rust nemen J

De tweede oefening was over opgestapelde palletten rijden en over een balk; wat voor iedereen heel goed ging. Daarna moesten ze over een band en een metalen buis rijden en zich voorstellen dat dat een vos was; dat je niet mag uitwijken maar er spijtig genoeg moet overrijden. Hopelijk dat we dat niet moeten meemaken; brrr. En er was nog een oefening aan komen rijden, balletje van een lage kegel nemen en even verder terug op een kegel leggen.

Rondjes rijden, tot je er zat van werd, was de volgende. Met een touw in je hand en daarna de touw rond het paaltje rollen.

En dan kwam het moeilijkste, een slalom parcours; dat heel onduidelijk was opgesteld. De meeste moeten nog wat meer oefenen; maar er waren er 3 die geen voetjes op de grond hebben gezet.  Echt knap hoe iedereen dit deed, je zag van aan de kant nog niet hoe je tussen die kegeltjes moest volgen, laat staan op een moto.

Spijtig dat het er zo weinig waren die nog iets willen bijleren; proficiat aan de deelnemers; de afwezigen hadden zeker ongelijk.

Rond 10:15u stapten we terug op de stalen rossen en reden door de mooie kempen. Johan had een ritje in elkaar gestoken wat echt wel in de smaak viel. Onderweg werd er op zijn rug geklopt dat we dorst hadden en een sanitaire stop nodig hadden; waar dan ook gevolg aan gegeven werd. Een hete chocomelk en de koffietjes werden gesmaakt.  Het vervolg van de rit kwamen we door gehuchtjes waar ik nog nooit van gehoord heb,  Hovorst, Achterlee, Helend, Engsbergen, en ook langs de abdij van Averbode en door Scherpenheuvel.  Dan richting Geel waar we in een all in restaurant 3u mochten eten en drinken. Bedankt aan de club voor de bijdrage; zodat we voor 30 euro heel de dag hebben gegeten en gedronken. Om 16u volgden we allemaal onze weg naar huis.

Bedankt Johan, we hebben er van genoten.

Marc en Suzanne

Actuele aktiviteiten

Datum: 01/01/2014
Datum: 01/09/2014 - 31/12/2014
Datum: 25/05/2019 - 02/06/2019
Datum: 07/06/2019